Payday Loans

HőkamreaAz orvosi termográf vizsgálat a ma ismert egyik legköltséghatékonyabb műszeres vizsgálat az előszűrésben.  Segítségével rejtett gyulladások, elváltozások kerülhetnek felszínre.
A rendelőnkben alkalmazott termokamera egy amerikai készülék, mely EU CE regisztrációval rendelkezik, és sikeresen lett alkalmazva az EU több országában Magyarországon is. 
A hőkamera egyetlen képen, különböző színű izotermiás mezőkből álló hőtérkép formájában jeleníti meg a testfelszín hőmérsékleti viszonyait.

Az élő szervezet működésére jellemző, hogy az élettani folyamatokat sajátos hőmérsékletváltozások kísérik. A hőháztartás normális működés esetében kiegyenlített, és a hő testtájakra jellemző módon oszlik el. A normál hőmérséklettől való eltérés kezdeti, vagy zajló betegséget jelezhet. A modern orvosi digitális termokamera lehetőséget nyújt a test által kibocsátott hő változásainak elemzésére.

 

A vizsgálatot képalkotó diagnosztikában jártas szakember végzi. A felvételek elkészítése előtt a páciens 10 percig akklimatizálódik a váróban (túl meleg vagy hideg esetén 15-20 perc) majd a thermokamerával elkészítjük a felvételeket, mely kb. 5 percet vesz igénybe. A felvételek elkészítése alatt a betegen kizárólag alsónemű (bugyi, alsónadrág) lehet. Vizsgálat során káros sugárzás nem éri a szervezetet, fájdalommentes, nincs nyomás, vagy kontaktus a testen. A vizsgálat egy nagy érzékenységű infrakamerával történik, mely meghatározott távolságból végigpásztázza a vizsgálandó testfelületet, és a test által kibocsátott hőmérsékleti különbségekből hőtérképet készít, egy erre a célra speciálisan kifejlesztett orvosi program (szoftver) alapján. A teljes testről készített felvételeket képalkotó diagnosztikában jártas, tapasztalt szakember elemzi, és együtt konzultálják meg a látott elváltozásokat a pácienssel. A teljes vizsgálat része az életmód tanácsadás. A páciens a vizsgálatról készült felvételt és leletet papír formában kapja meg, igény szerint e-mailben a teljes anyagot elküldjük.

A vizsgálatokat végzik:

  • dr. Orovica Anna
    radiológus és gyermekgyógyász szakorvos
  • Ribarics Ildikó
    képi dg., diplomás egészségügyi szakdolgozó

Eseménynaptár

március 2018
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Térkép